2013. január 15., kedd

"Bp. napok" avagy NTDM fotózás

Fotó : Mészáros Balázs
Ez a hétvége nem épp a szokásos módon telt...
A szombati kirándulásunkat egy kb. 1 órás vonatút előzte meg...
Most egész kellemesen telt el a menetidő,amíg a Délibe értünk... Fido megint belopta magát pár ember szívébe,aminek ő a "potya simik" miatt is kifejezetten örült.
Mire az állomásra érkeztünk , Balázs már ott várt minket.
Bár még csak második alkalommal koptatjuk a déli pályaudvar kövét , már valamivel könnyebben ment a tájékozódás ezen a környéken. /meglehet,hogy ez erős túlzás :D /
Egy kis kocsikázás után egy erdős parkba érkeztünk... Fido és Emil / Andi kutyája/ már alig várták,hogy játszhassanak ,de ezzel még várniuk kellett...  Útközben előkerült Andi zsebéből egy labda is,amire méginkább felpörögtek az ebek... Mi gyakoroltunk egy kis engedelmest,ha már a séta nem volt zökkenőmentes... Amint szépen figyelt és koncentrált,feloldottam és kezdetét vehette a játék...
Persze ,kinél másnál is lehetett volna a labda a séta nagy részén mint Fidonál ? :D Ő természetesen élvezte ezt a helyzetet , és szokás szerint teli szájjal is eleresztett néhány "kutyahangot ".
A kutyások körében valószínüleg ez egy igencsak közkedvelt hely ez a bizonyos park  :) A kis kirándulás során találkoztunk egy Honey nevű keverék ebbel és gazdájával is... Fidonak nagyon szimpatikus volt , de a labdát a közös játék kedvéért sem tette le :D Tipikus Fido viselkedés .. Az ebek séta végére sem fáradtak el ,de végre kezelhetőbb energiaszintre kerültek.
Fido & Emil

A visszaúton még beugrottunk egy Fressnapfba kutyakaját venni, valamint egy + dolgot aminek csak később lesz jelentősége :) Egy gyors ebéd után folytattuk az utunkat.. /azt azért hozzá tenném,hogy gőzöm sem volt merre is vagyunk /
Andinál lepakoltunk , közben Fido ismét bejárta a lakást változásokat keresve :) Nagyon otthonosan mozog,pedig még csak második alkalommal voltunk itt :)
Az Emillel közös fotók szerintem nagyon jók lettek ,nem mintha a többi nem tetszene :P
A szombati napnak igazából nagyon hamar vége is lett... Szinte repült az idő,mint ahogy az ilyenkor szokott :)
Este egész hamar  lefeküdtünk aludni,mindenki ki volt dőlve a mai naptól :) Persze az este kiderült,hogy feleslegesen hoztam magammal fekhelyet Fido úrfinak ,ugyanis őnagysága betakarva aludt az ágyon mellettünk....
fotó : Mészáros Balázs
Sanyarú sorsa van ennek az ebnek, én mindig mondtam... :D
Vasárnap reggel 8 körül keltünk (=rekord időm) , majd egy kis erőgyűjtés után levittük őket egy rövidke sétára...
Mondhatnám vagyis jelen esetben írhatnám,hogy jaj szegény kutya,eddig húzni a reggeli mozgást... De Fidot látva rögtön visszavonná ezt mindenki , ugyanis ő volt az utolsó aki felkelt :)
Kiterülve aludt a kényelmes ágyon ,a meleg takaró alatt.
Mivel 10-re voltunk beírva a műtermi fotózásra , lassan szedelőzködtünk ... Hamar és egész könnyen megtaláltuk a helyszínt,ami nem más volt mint a Malom Stúdió...
Ki más érkezhetett volna meg elsőként,mint mi ?
 Nem is baj,legalább Fidonak volt ideje felvenni a szagokat és bár nem volt izgatott sem ideges  de méginkább megnyugodhatott..
Lassan azért gyülekeztek a döntősök , szép lassan mindenki idetalált.
A fotózást velünk kezdték , amit Fido nagyon élvezett... Amíg Csanád / vauvau.hu / előkészült ,addig mi gyakoroltunk, "bemelegítettünk"... Nagyon jó kedve volt , szívesen csinált minden feladatot, igazából számára ez játék mintsem feladat :)
Fotó : Kis Csanád
Egy asztalra kellett feltenni a fotózáshoz, kicsit talán csúszós volt , de Fidot kicsit sem zavarta a dolog :)
Örömmel pózolt , nagyon élvezte a figyelmet..
 Hamar végeztünk ,amit ő nem is értett ,hisz még csinálni akarta volna trükköket ...Hát nem lehet mindig minden úgy, ahogyan azt ő elképzeli ..
Amíg vártunk Rékára /szervező/ ,addig jót beszélgettünk a többiekkel...
Fidonak Beni /a beagle/ nagyon szimpatikus volt ,ha nem itt kezdtek volna játékba,biztosan jót hancúroztak volna :P
Elvileg délre a kültéri fotózáson lenne a helyünk , még egy kisebb megbeszélés miatt csúszott a program...
A liget éttermet kellett megtaláljuk /Városliget/ , ugyanis ott várt minket a fotós ...
Verához és Royhoz csatlakoztunk , majd együtt kerestük a helyszínt.. Találtunk egy jó parkolóhelyet közel , a vélt helyszínhez.. Felhívtuk Zalánt /kültéri fotós/ ,akinek vész esetére megvolt a száma. Átballagtunk a Hősök Terére , ahol már javában folyt a képek készítése.
Fido , Becses és Roy
Amíg várnunk kellett ,addig Orsi kutyájáról , Becsesről és Fidoról csináltunk közös fotókat :)
Nagy látványosságnak  számított a magyar puli és a "lökött spániel" ,sok turista lefényképezte őket együtt :D
 Igazi celebek . ... :D
 Szoba kutya ,fázós kutya... Éppen ezért a fotózások között Fidon rajta volt kedvenc piros pulcsija.
Nagyon jó beszélgettünk , kicsit gyakoroltunk is...
Még egy kis "kutyacserét " is beiktattunk :D
Nagyon furcsa és egyben jó volt Royyal lábszlalomozni :)
"valmivel" erősebben húzza a labdát mint az én nyuszifülűm :)   Mikor Becses és Bei fotózásával végeztek, ismét mi kerültünk sorra... 2 fotósorozatot készítettek Fidoról is , egyet a Hősök terén , egyet pedig a Vajdahunyad várhoz közel.
Fido nagyon ügyes volt a fotózások alatt , szépen figyelt és láthatóan nagyon komolyan vette :D Mindezek mellett a lehető legjobban élvezte :P  Bár voltak vele kisebb-nagyobb gondok , pl. sétája és a hangadások , de ezek  mind betudhatóak annak,hogy ismét nem otthon aludtunk ,hogy agyilag már fáradtabb volt ,viszont ez energiaszintje ehhez viszonyítva magas... Röviden és magyarul : Hisztis és nyűgös ...
 Talán 2 körül lehetett mikor végeztünk mindennel :) A hazaút viszonylag hamar eltelt , és 3-4 óra magasságában értünk haza.

Köszönöm mindenkinek ezt a szép hétvégét !
műtermi fotózáson

3 megjegyzés:

  1. Szia!

    Merre volt ez a híres erdő-park? ;)
    Milyen bökkenők voltak?

    Szuper képek készültek Fidóról ;)

    VálaszTörlés
  2. Szia :D
    Nem tudom merre lehet az a park :)
    Majd megkérdezem , de fogalmam sincs hol lehettünk :D
    Bökkenők mindig voltak,vannak és lesznek is :$ :)

    Nekem is nagyon tetszenek a képek :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oké, kíváncsi vagyok :D
      Gondolom a szokásos beszólogatások, hülye kutyások...:(

      Törlés