2013. február 2., szombat

Bicske, sár, eső és Agility


Eddig is tudtam magamról,hogy "elvetemült kutyás" vagyok,de ezt a ma nap is megerősítette bennem.
Bár az idő eléggé esőre állt, "próba szerencse" alapon útnak indultunk. Az állomáson megvettem a retur , elnézést , febr.1-től nincs retur jegy , szóval vettem összesen 6 jegyet magunknak az oda-vissza útra. Fidon szájkosár , Heidi táskában ,a vonat pedig érkezőben.
Mi mást is várhattam volna szombat délelőtt, zsúfolt volt a szerelvény.
Miután sok morcos tekintet szereztünk találtunk magunknak egy szabad helyet. Tudni illik " 1,5" kutyával és ennyi táskával nem túl könnyű a közlekedés a vonaton ( hozzá tenném máshol sem).
Bicskére érve,mintha egy másik világban lettünk volna.. Nagy kihaltság és mindenhol eladó/kiadó házak,üzletek árválkodtak ...A reggel megnézett útvonalat követve , pontosabban erre törekedve behatoltunk a kisvárosba.. Séta közben az is kiderült,hogy itt "nem divat" az utcák nevét kiírni... A kb 40 percnyi út közben mindössze 2-3 ilyen táblával találkoztunk csak.... Az ebek már egyre türelmetlenebbek voltak,hogy miért caplatunk ennyit ,hisz szemerkél az eső ( szoba kutyák .... ) ..
Kissé elbizonytalanodtunk az irányt illetően ,de  egy templomtorony tájékozódási pontként szolgált nekünk . (később kiderült hogy épp emiatt mentünk rossz irányba :"D  )
Biztos ami biztos alapon , a régi "utcán leszólítgatós" módszerrel kértünk egy kis segítséget,hogy merre is tovább...  Persze a titkos 6. érzékem most sem hagyott cserben ,az elsők között sikerült olyantól kérdezzek,aki nem is bicskei :")  De kedvesek voltak,meg akarták érdeklődni a postán,hogy merre van az a bizonyos Kisfaludy utca... Erre végül nem volt szükség,mert a Rendőrséghez (ami épp az úti célunk mellett található) el tudtak navigálni :D
Meghódítottuk Bicskét is és mire már elég volt a "városnézésből" végre Agility akadályokat pillantottunk meg *-*
Fido és Heidi már alig fértek a bőrükbe , játszani akartak egymással , és a többi kutyával is ...
Nem kellett sokat várni és kezdhettük is a pályabejárást.
Persze az ebek nem örültek,hogy arra az időre ki lettek kötve...de hát velük nem lehetett volna még így sem bejárni... Természetesen Fido közben mindenki számára érthetően kimutatta nemtetszését...
A csúszós talaj ,/ sártenger jelleg/ és a folyamatosan erősödő esőzés szintén nem könnyítette meg a dolgunkat ...
A gyakorlást Heidivel kezdtük , és a kedvével ,motiválhatóságával nem is volt gond :)
Szoba "cica" lévén nem szívesen ült le a sárba , ezért nála egyenlőre ez az "állj meg egy helyben egy kis ideig" szituáció volt , de hát mindent el kell kezdeni valahol :) Látszólag élvezte a dolgot , és a kék "pattogós" labdáért bármit megtett volna .. Nagyon tetszett neki az edzés és az az önfeledt boldogság,amikor a szájában tudhatta a játékát *-*
Fido már szinte tülkön ült , hogy vele foglalkozzak végre...Egy kis féltékenység sokszor csodákra képes..
A csúszós talaj őt kevésbé zavarhatta,mint engem ...
Nagyon lelkes és figyelmes volt :)
Jutalmazás után most sem maradhatott el a "vuuvuu"-zás labdával a szájában , de hát Fido már csak ilyen :)
A kúszóban néhány alkalommal valamiért visszafordult,pedig ez nem jellemző rá...(ez természetesen egyből javítva lett)
A palló az eső miatt már túl csúszós volt,ezért azt kikerültük,vagyis én így terveztem , Fido már kevésbé... Gondolta,ha már rá nem mehetett,akkor a "lábait" átugorja,az a biztos :)
Az edzés sikeresnek mondható,hiszen csak egyszer "öleltem meg a Földet" és mindkét eb attól függetlenül,hogy ők is és én is eláztunk , nagyon élvezték a gyakorlást,ami számukra inkább csak játék volt :)
Nagyon örülök,hogy megismerhettem Krisztit és kutyáit (Biggie & Maya ) -akiknél Heidi nemsokkal kisebb - , valamint hogy az időjárás ellenére is jót kutyázhattunk :D
Hazafelé Andival ittunk egy forrócsokit , addig az ebek is melegedtek/száradtak :)

/A képek nem ma készültek ! /

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése