2013. április 20., szombat

Gerecse20 Teljesítménytúra

Az első állomás : János Forrás
Ránk virradt a szombat.. Más "normális" ember,ilyenkor tovább alszik , szép nyugodtan felkel , "pihenősre" veszi a napját...
De ezek nem mi vagyunk :)
Épp időszerű volt már,hogy első alkalommal bővítsük a teljesítménytúra résztvevőinek létszámát. 7-re beszéltük meg a a találkozót Dorinával , persze mindketten előbb ott voltunk. A két eb szerintem nagy sikert aratott a lelkes túrázók körében :)  Sok kellemes meglepetésben volt részünk ezalatt a 20 km alatt. Fido nagy örömére sok potya simit és dicséretet is bezsebelhetett . Kellemeset kellett csalódjak több dolog miatt is :) Fido reakciói felülmúlták minden elképzelésemet ! A nagy tömegben (gyerekek , túrabottal közlekedők , ételt hadonászók ,stb-stb) teljesen nyugodtan , szinte rutinosan kerülgette az embereket és haladt a tömeggel. Végig barátságos és közömbös viselkedést tanúsított. Sok mellettünk elhaladó túrázó üdvözölte az ebeket egy gyors simogatással .
az első pihenő
A másik dolog pedig az emberek kedvessége. A körülményekhez képest is figyeltek egymásra , nem tapostak agyon sem minket sem a kutyáinkat.
Szóval minden szempontból pozitív élmény volt ez a teljesítménytúra.
A hőmérséklet fokozatosan melegedett , de egész nap kellemes időnk volt. Nem esett az eső ,és hideg -de túl meleg sem volt. Egyszóval a tökéletes túraidő.
A 20 kilométert viszonylag hamar a hátunk mögött tudtuk. Azt gondoltam nagyobb kihívás lesz ennyit sétálni ,vagy megterhelőbb lesz. Ehhez képest megúsztam egy kicsi vízhólyaggal. A Jubileum Parkban a többi túrázóval együtt kijelentkeztünk , és utoljára aláírattuk a papírunkat :) A kis területre "préselődött" ember sokaságban is nyugodtan közlekedett a csoki eb .  Szépen figyelt a jelzéseimre , és ennek a jó összhangnak köszönhető,hogy könnyedén vettük ezt az utolsó "akadályt" is..
A legnehezebb útszakaszon,azaz a hazaúton még be akart volna menni a parkba rohangálni :)
Az esti sétát is előre jelezte , és csalódott volt,mikor 25 perc után már fellépcsőztünk :)
 Bár egészen "fiatalos könnyedséggel" tettük meg az esti kötelező sétánkat , a mozgásunk -főleg az enyém- már nem volt olyan összeszedett/rendezett,mint a nap elején :)

Köszönöm ezt a fantasztikus napot és a képeket is :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése